ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ

2023-12-03

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Κτήμα Κοκοτού (Σταμάτα Αττικής), η BEELOSOPHY διοργάνωσε event για τη δράση Sweeten Your Heritage. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Μελεκούνι Ρόδου, αφού στόχος της δράσης Sweeten Your Heritage είναι η ανάδειξη και διαφύλαξη του Μελεκουνιού Ρόδου. Σε αποκλειστικότητα, έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση των μπαρών πολιτισμού με πρωταγωνιστή το μελεκούνι που δημιούργησε για τη δράση ο διάσημος Pastry Chef Ευάγγελος Χασιώτης.

Συνεργάτες και επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και παρευρισκόμενοι σε παράλληλες εκδηλώσεις του κτήματος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δράση Sweeten Your Heritage και τη BEELOSOPHY και να δοκιμάσουν τις μπάρες πολιτισμού.

Ο BEELOSOPHY Ambassadorηθοποιός και Producer Παντελής Κοντογιάννης έκανε μια ιστορική και πολιτιστική αναφορά στο Μελεκούνι Ρόδου, εξήγησε τη σύνδεση με το σήμερα και με την αναφερόμενη δράση και μίλησε για την αποστολή και το όραμα της BEELOSOPHY.

Η ομάδα εθελοντών της BEELOSOPHY πρόσφερε στους παρευρισκόμενους τις χειροποίητες μπάρες πολιτισμού, δημιουργία του διάσημου Pastry Chef Ευάγγελου Χασιώτη, τοποθετημένες σε αποκλειστική συσκευασία, ευγενική προσφορά της ROIS BROS SA. Το δημιουργικό (banners, logo δράσης, ετικέτα μπαρών κτλ.) σχεδιάστηκε από τη Graphic Designer και BEELOSOPHY Consultant Αλκυόνη Πίσσαρη. Το μέλι που χρησιμοποιήθηκε στις μπάρες παρήχθη από τις κυψέλες του Καταφυγίου Μελισσών που φιλοξενεί το Κτήμα Κοκοτού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβαλλόταν σε οθόνη σύντομο βίντεο παρουσίασης των μπαρών και της διαδικασίας παρασκευής τους. Το βίντεο, το οποίο θα διανεμηθεί διεθνώς, περιέχει αφιέρωση από τον chef της δράσης Ευάγγελο Χασιώτη. Επίσης, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό της BEELOSOPHY και φορέων του Μελεκουνιού στη Ρόδο, παλιό και σύγχρονο, σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα που διανεμήθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ακόμη, η Πρόεδρος της BEELOSOPHY Έλενα Στυλιανοπούλου, αναγνωρίζοντας ότι το Κτήμα Κοκοτού εφαρμόζει οικολογικές πρακτικές φιλικές προς τους επικονιαστές και συμβάλλει στη βιωσιμότητα και στην υγεία του οικοσυστήματος, απένειμε στο Κτήμα Κοκοτού πιστοποιητικό Καταφυγίου Μελισσών, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα, και παρέδωσε στην Anne KOKOTOS τιμητική πλακέτα για το έργο της.

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό κλίμα, όπου, γύρω από τα μοναστηριακά τραπέζια στο εκθετήριο του Κτήματος Κοκοτού, ανάμεσα στ' αμπέλια, δοκιμάζοντας τα διακεκριμένα κρασιά του Κτήματος, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε ιδέες και συναισθήματα για την επέκταση του CULTURAL PATH (Μονοπατιού Πολιτισμού) της BEELOSOPHY και τον εμπλουτισμό και περαιτέρω αξιοποίηση της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE.

Η δράση Sweeten Your Heritage υλοποιείται με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO 2003), με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ευχαριστούμε το Κτήμα Κοκοτού για τη φιλοξενία και την εξαιρετική οργάνωση.